SMS Lån utan UC (Upplysningscentralen)

UC (Upplysningscentralen) används normalt inte vid ansökan om SMS Lån.
UC (Upplysningscentralen) används normalt inte vid ansökan om SMS Lån.

Har du tänkt ansöka om SMS Lån och vill undvika att företaget gör en kreditupplysning med UC (Upplysningscentralen)? I så fall kan du andas ut då väldigt få låneförmedlare gör detta föra SMS Lån.

Det är viktigt att inte likställa med UC med en kreditupplysning. UC är en aktör som gör kreditupplysningar och det finns flera andra att använda sig av vilket också sker när det kommer till SMS Lån.

Alla låneaktörer kommer göra en kreditupplysning på dig för att du ska få kunna låna pengar. Det är ett sätt att säkerställa hur kreditvärdig du är men det sker ofta med annan aktör än UC.

Kreditcentrum kan du läsa mer om UC i samband med låneansökan och hur du hittar långivare som använder andra kreditupplysningsföretag.

Varför vill man undvika UC?

Kreditupplysningar med UC är något som används väldigt brett i samhället av många stora kreditbolag. Det är ofta förknippat med banklån och andra större krediter.

När man använder UC för att göra en kreditupplysningar så kan man se hur många andra som också gjort kreditupplysning på samma person. Detta blir snabbt ett problem om man använder UC för mikrolån och andra småkrediter om man använder SMS Lån aktivt.

Det är inte ovanligt att om du ansöker om t.ex. ett bolån eller privatlån hos en bank och de ser att en annan kreditupplysning gjorts så kommer de fråga om det. Om du skulle ha en handfull av kreditupplysningar kanske banken inte vill låna ut pengar alls vilket kan ställa till problem när man väl står där och vill långa pengar till en bostad eller en ny bil.

Hur vet jag om UC används eller ej?

Låneföretagen som erbjuder SMS Lån brukar skriva ut om UC används eller ej. Informationen ska vara enkel att få tag på hos företagens egna hemsidor.

Du kan börja titta på de mest populära aktörerna som vi visar på startsidan.