SMS Lån med Betalningsanmärkningar

Att låna pengar och ta krediter med betalningsanmärkningar är svårt och ställer snabbt till problem för dig som hamnat där. SMS Lån är inget undantag här och det finns många långivare här som inte tillåter dig att låna men det finns även de som gör.

För att kunna ta SMS Lån med betalningsanmärkningar så krävs följande:

  1. Du väljer en långivare som tillåter det (såklart!)
  2. Du har inga obetalda skulder hos Kronofogden.
  3. Dina betalningsanmärkningar är 6 månader eller äldre.
  4. Du har inte för många betalningsanmärkningar.

Om du lever upp till de kraven och de vanliga kraven på kreditvärdighet som långivaren normalt ställer så finns det flera aktörer som låter dig ta SMS Lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar i bagaget.

Att låna pengar när man haft betalningsanmärkning kan för många tyckas vara konstigt och ännu konstigare när det rör sig om SMS Lån som normalt sätt kan vara dyra krediter om man inte håller sig till erbjudanden. Om du befinner dig i en situation där du behöver låna pengar och du har betalningsanmärkningar, tänk noga över vad du ger dig in på så du inte får nya betalningsanmärkningar.

Många företag som erbjuder SMS Lån har ganska ”aggressiva” kontrakt där det verkligen krävs att du betalar rätt summa i rätt tid. Många är vana vid att få betalningspåminnelser men här går skulderna ofta vidare till Inkasso direkt vilket medför ytterligare kostnader. Kan man inte betala det heller så finns risken att man snabbt står vid Kronofogdens dörr med en betalningsanmärkning.

Du kan läsa mer om betalningsanmärkningar för lån på lendx.se och allmänt om dem hos Kronofogden som är den svenska myndigheten som hanterar det.

Vilka långivare tillåter betalningsanmärkningar?

FerratumBank
www.ferratum.se

FerratumBank är t.ex. ett företag som erbjuder SMS Lån med betalningsanmärkning. Det krävs dock att du lever upp till följande:

  • Du ska inte ha fått någon ny betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna.
  • Du får inte ha fler än 6 betalningsanmärkningar totalt.
  • Du måste följa grundkraven för lån hos Ferratum som en åldersgräns på 21 år, deklarerad inkomst, inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden och vara folkbokförd i Sverige.

FerratumBank är bara ett exempel av flera företag som erbjuder detta. Var dock noga med att läsa deras information om det först så det inte ändrats sedan detta skrevs.

Ta en titt på de företag som erbjuder SMS Lån på startsidan så hittar du vad du söker.