Räntefria SMS lån

SMS lån har historiskt anses varit väldigt dyrt och dåligt att ta för att man drar på sig dyra skulder. Detta är inte nödvändigtvis sant utan det finns väldigt förmånliga alternativ också och du kan även som ny kund låna räntefritt hos flera långivare.

Varför SMS lån återkommer som ett problem i t.ex. Lyxfällan är för att vissa personer lånar pengar och stoppar huvudet i sanden. Oftast är det något annat som får dem att må dåligt och inte vilja dra i sin ekonomi på rätt sätt. Enkelheten att låna pengar med SMS lån är styrkan med lånet men kan såklart bli en nackdel om man inte vill betala tillbaka.

Vivus är ett låneföretag som erbjuder räntefria SMS lån till nya kunder. Läs mer här.

De räntefria SMS lånen erbjuds i samband med att kreditkonto öppnas. Det låter kanske dyrt om du inte känner till begreppet men kreditkontona kostar inte pengar att ha utan endast att använda.

Ett kreditkonto innebär att du har ett digital konto där du blivit godkänd för en specifik kreditgräns (låt säga 10 000 kronor). Eftersom du redan är godkänd för kontot kan du vid behov ta ut pengar från ditt kreditkonto som då förs över direkt till ditt bankkonto. Det är först då som det räknas som att du lånat pengar.

De räntefria alternativen tillåter dig att låna hur mycket som helst så länge inte din kreditgräns överskrids under en första tid utan att du behöver betala avgifter eller ränta. De är alltså helt kostnadsfria lån under denna tid.

Det finns många sätt att hitta vilka långivare och banker som erbjuder dig räntefria SMS-lån genom kreditkonto. Men ett ställe där det är enkelt att filtrera på SMS-lån är cashloans.se. Tänk dock på att prova justera lånebeloppet (kreditgränsen) så att du får se vilka olika aktörer där finns.

Det kan vara lite klurigt men eftersom räntefria lån endast ges till nya kunder så gäller även reglerna för nya kunder i övrigt.

Vad innebär ett räntefritt lån?

Ett räntefritt lån innebär att där inte finns någon ränta på lånet och att du i praktiken kan låna pengar utan att skulden ökar under den tid lånet är räntefritt.

Det skulle teoretiskt kunna tillkomma uppläggningsavgift men då skulle den effektiva räntan bli större än 0% vilket oftast är det som räntefritt hänvisas till.

Att låna ut pengar utan att förvänta sig att gå med vinst är ingen hållbar strategi för banker och långivare. Därför är dessa kampanjer för räntefria SMS lån inriktade till nya kunder så att de får prova på tjänsten och hur enkelt det är att låna pengar snabbt vid behov.

Förutom att endast tillåta nya kunder att låna räntefritt så sätts även en tidsbegränsning på t.ex. 30 dagar. Om du betalar tillbaka lånet inom den tiden så behöver du bara betala tillbaka exakt den summan du fått ut och inget mer.

Vad är då gratis SMS lån?

Gratis SMS lån är en term som många av företagen marknadsförde räntefria SMS lån med först. Det fick en stor och populär spridning och just ordet gratis klingar väldigt bra i folks öron.

Konsumentverket uppskattade dock inte formulering då man ansåg att lån per automatik inte kan vara gratis om de ska betalas tillbaka. Detta är något Dagens Industri och Sveriges Radio rapporterade om och innebar även slutet för gratis SMS lån som namn.

Konceptet lever dock kvar i form av räntefria och avgiftsfria SMS lån.